29 de març del 2008

Musiquetes

Feia temps que volia fer una entrada sobre aquest projecte que ara ha agafat forma de disc. He tardat molt, tot i tenir clar des del principi que era una entrada merament informativa, d'aquelles que en teoria no creen opinió i tampoc fereixen sensibilitats. Aquesta és una entrada d'aquelles breus en les que fàcilment t'estalvies que algú s'irriti pel contingut, els mots o la puntuació. Per tant, el més senzill és posar l'enllaç i que la gent llegeixi i escolti aquest projecte.

Sobre opinions, sensibilitats i puntuació:
-En el fons crec que aquest disc també crea opinió, ens fa veure molt clara la importància de l'educació i la cultura per construir un poble lliure. Un poble lliure amb una llengua on hi conviuen accents i mots diversos; com al disc, on hi conviuen estils i dialectes diversos.

-La sensibilitat és molt important i ahir me la van ferir. Me la van ferir aquells que juguen a la confusió i roben els mots de l'esquerra independentista. Ahir, tornant de Barcelona, vaig passar per davant del bar d'Esquerra que han obert al costat de casa. Vaig sentir com la música que sonava era de l'estil d'aquelles d'Operación Triumfo, evidentment, en castellà. Vaig pensar en les Musiquetes per la Bressola i vaig creure que aquest gent feia temps que havien perdut el nord i segurament no sabien que el nostre país no s'acaba al sud de l'Albera. També vaig pensar en els valors socials que aporta el disc tot contraposant-los als de les cançonetes del Triumfo. Diuen que a Esquerra la crisi la tenen a dins, jo la vaig veure i sentir des de fora.

-Pel que fa a la puntuació, recordo que fa uns anys observava que en moltes pintades hi apareixien punts entre les sigles de les organitzacions (J.I.R., C.S.P.C., M.D.T., P.U.A.,...), i sempre que tenia algú al costat li deia (per si era o volia ser l'autor d'alguna pintada) que en català les sigles no porten punts. Un petit matís de filòleg que també pensa que molts cops ens fixem massa en els punts i en algunes lletres. Pel que fa a les sigles he observat que els punts ja ningú els hi posa. Pel que fa als mots, n'hi ha molts que utilitzem els mateixos. Tot i això, encara no està definit l'esquema del guió que ens ha de portar cap als objectius finals, els mateixos. Ens hi posem?

*Avui he amagat el cap sota l'ala, volia parlar de l'esquerra independentista gallega i he optat per una entrada informativa. La pròxima ho serà. Bàsicament per qüestions d'opinió, sensibilitat i puntuació. El problema, el mateix. Masses esquemes per un mateix guió.