5 de desembre del 2007

Còrsega a "El temps"


Un altre cop Còrsega i els penyasegats de Bonifaziu. Si algú si vol apropar més pot mirar les entrades que vaig fer a l'abril, un any després de l'estada en aquesta bella nació mediterrània.
Al setmanari El Temps (número 1225) ha aparegut un article que ens apropa a la realitat corsa actual. Sota el títol d'"Autodeterminar la vida quotidiana" en Joan Canela i Burrull ens apropa als darrers esdeveniments que estan succeïnt a l'illa. I el proper és aquest 9 de desembre en el qual "faran una consulta popular a l'illa sobre quin model urbanístic volen els ciutadans; una consulta que és vista per a molts en clau de referèndum d'autodeterminació." Això és la introducció de l'article, us recomano que us el llegiu perquè aneu veient com estan les coses allà mateix. I també per veure, la meravellosa foto de Bonifaziu i part de la costa sud de l'illa que encapçala l'article.
M'agrada veure que es parla de la situació corsa perquè així es fan arribar aquí altres experiències de nacions en lluita. Fa un mes, al número 1221 parlaven del Sindicat de Treballadors Corsos (STC), majoritari a l'illa.
En el darrer número, el setmanari també ens fa una aproximació en forma de reportatge a la situació flamenca. S'hi entrevisten uns quants agents, llàstima que no em siguin els més propers ideològicament, de la situació actual a Flandes.Tot i això, el reportatge serveix per tenir més informació sobre la situació actual.