14 de desembre del 2008

La neutralitat de la justícia

Quan sento parlar de la neutralitat de la justícia em vénen nàusees. Crec que la justícia espanyola és una injustícia. Darrerament molts companys estan passant pels tribunals i són jutjats per uns que ja treballaven amb l'antic règim i segueixen treballant amb el nou. Aquests jutges no investigaran sobre els crims del franquisme igual que tampoc jutjaran alguns crims de la democràcia. No m'apunto a modes temporals com en Garzón, també responsable d'haver empresonat a molts companys. Fa molts anys quan jutjava dictadures estrangeres sempre pensava que tenia molt poca vergonya a jutjar els altres mentres xiulava cap a una altra banda com si aquí no hagués passat res, també mirava cap a un altre cantó quan es denunciaven tortures. Fa uns mesos va fer un estirabot i vinga, aquí no ha passat res i el que s'ha de fer és oblidar. On és la neutralitat? Al costat de la justícia, que justament està del seu cantó.
En Garzón no va exercir amb el franquisme, però ell com tots els altres, els d'abans i diria que tots els d'ara, segueixen sent còmplices de crims no jutjats. Crec que aquestes persones haurien de quedar automàticament incapacitades per treballar en aquest àmbit, això seria aplicar-los una mica de justícia a aquests encobridors de crims. Si els apliquéssim justícia del tot, molts d'ells haurien de passar molts anys entre reixes i pastilles de sabó.
A ells els agrada no remoure el passat no fos cas que es remeni tota la merda. Perquè la memòria històrica no s'ha de tenir només amb el franquisme sinó que també amb la seva democràcia. No s'ha d'oblidar que molts jutges considerats demòcrates i progressistes són còmplices d'alguns crims jutjats, com el cas d'en Guillem Agulló. Molts jutges són còmplices de no aplicar la legalitat de la seva llei de partits. No estic parlant de quan l'apliquen amb il·lusió sinó que parlo de quan xiulen cap a una altra banda. La seva neutralitat fa que Alianza Nacional sigui encara un partit legal, que es manifesta pels nostres carrers i que posa a les seves llistes un assassí com en Pedro Cuevas. Quina neutralitat! Potser quan es treguin la careta el premiaran com van fer amb en Màximo Blanco, són els seus actes de justícia. Articles com el del company David Fernàndez són necessaris per no oblidar com apliquen la seva justícia.
Quan tenen la injustícia per bandera, treure-la és un dret. La neutralitat desapareix quan s'acata la constitució espanyola. La justícia, brilla per la seva absència. Cal tenir memòria.