28 de maig del 2007

Avançant a pas valent!


Ahir a la nit vaig viure una nit de contrastos que van anar des de l'eufòria fins a l'alegria extrema. Vaig tocar el cel tot veient els primers sondejos que pronosticaven uns resultats excepcionals a moltes capitals de comarca que superaven de llarg qualsevol de les previsions més optimistes que hagués pogut fer.
Després, mica en mica, començo a rebre trucades que m'informen de viles on ja ha acabat el recompte de vots i ja tenim molts regidors i en d'altres llocs obtenim molt bons resultats tot tenint en compte que la nostra és una tasca molt difícil que no compta amb el suport dels mitjans de comunicació, i és trist que alguns diaris propers a nosaltres no hagin donat el suport que tocava en el moment de més seriositat de l'EI.
Cada cop més som una realitat a moltes viles i ciutats encara que en algunes no haguem tret o no ens hi haguem presentat. Molta gent ja coneixia el treball de les CUP i això ara s'ha fet realitat en forma de molt bons resultats. Molta gent no creia o no coneixia el projecte de les CUP i s'ha demostrat que avancem a pas valent i som una realitat. Aquesta realitat es nota als carrers i també es notarà a molts ajuntaments on hi ha entrat la nostra veu de denúncia. Ja he dit que la nostra és una tasca molt difícil que requereix de molta maduresa, treball, lluita i visió política. Ara toca donar suport als regidors en una feina força complicada, ara toca seguir treballant en les poblacions on hem tret bons resultats tot i no entrar a l'ajuntament. Ara toca fer realitat noves candidatures. Sempre hem estat lluitant i seguirem fent-ho, tenir un regidor és tenir una eina més, tenir un elevat suport és una eina més que fa d'altaveu del nostre treball i ens apropa a conseguir els nostres objectius finals.
Després del 27-M cap persona abandonarà la lluita, tothom seguirà treballant per consolidar l'EI i aconseguir que moltes més veus de la lluita al carrer siguin veus a l'ajuntament. Som coherents i no renunciem res, i la nostra lluita avança i no ens fem enrera sinó que avancem a pas valent.
A Manresa han tret regidor després de setze anys de presentar-se, són un símbol de que no defallim. A Manresa fa anys que l'EI treballa al carrer i als espais, i ara podrà treballar també des d'els ajuntament. Tot i que moltes CUP no hagin tret representació o no s'hagin presentat seguirem insistint perquè la nostra lluita segueix avançant a pas valent.
Ara és l'hora d'extendre el projecte a tot arreu on no s'ha presentat, tots ja sabem que les CUP no són flor d'un dia sinó que són la consolidació d'un treball real al carrer que cada cop fa que estiguem més presents i ja no ens puguin obviar. Ara també és l'hora que la militància reflexioni i actuï amb coherència i maduresa. La maduració i la consolidació del projecte és lenta, però hem de caminar tots pel mateix camí.
20 regidors de la CUP, 4 d'UM-9 a Ribes, 2 de la CUPA a Arbúcies, 2 de la Vila de Capellades, 13 regidors de les CAV. Diferents expressions de la unitat popular que demostren que a moltes viles i ciutats estem construïnt els Països Catalans.
Com ja he dit al principi per mi va ser una gran nit, una nit de veure realitzades moltes il·lusions, una nit de veure que hi ha molts llocs on ha faltat molt poc i el 2011 serà realitat. Una nit d'imaginar i creure que al 2011 ens presentarem a molts més llocs.
Una nit en la que només em sap greu una cosa: m'hagués agradat gravar els sondejos que va mostrar TV3, guardar-los en un calaix i tornar-me'ls a mirar el 2011. No els vaig gravar però estic segur que el 2011 els podré veure en directe i seran molt semblants però amb alguna petita diferència: hi haurà més candidatures i alguna serà d'una gran ciutat.
Enhorabona a tots els que treballen i voldran treballar en aquest projecte.
Estem consolidant un altre front de lluita. Per tots els mitjans necessaris...
Crec sincerament que si algú no s'alegra d'aquests resultats és que esperava més (i és un camí llarg i difícil que seguirem fent) o és que no creu en el projecte. Els que no s'han alegrat de la nostra pujada i no els hi agrada el projecte són la resta de partits polítics. ICV i ERC atacaran a les CUP dient que som els responsables de que ells hagin perdut molts regidors i no us deixeu enganyar. Els han perdut ells sols amb les seves renúncies. Nosaltres estem enfortint la denúncia, la mateixa que hem fet i farem sempre.
De la il·lusió en el projecte al rebuig hi ha una gran distància i unes altres maneres de fer política. Per tant, digueu-me demagog però, quin camí trieu?

4 comentaris:

Patxi Balas ha dit...

et vaig veure a la tele... molt guapo eh....

ale

www.puntdemira.blogspot.com

Anònim ha dit...

Tu si que en saps avi!!que be k ho has expressat ,per cert molt bé ahir a la tele.Una abraçada!!!

Anònim ha dit...

quina falire de sectarisme que gastes per estar tant content, no?

ara seriosament, a part d'anar fent candidatures i tenir regidories per fer pàrquings i zones verdes, cosa que està molt bé, i que sens dubte visualitza que hi ha un suport polític més o menys vague cap a una opció d'esquerra i independentista, quina estratègia política necessita l'esquerra independentista per canviar les coses? o s'acaba en la cadira de regidor la cosa?

Anònim ha dit...

estem esperant ansiosament els teus articles...

No ens fallis!