4 d’abril del 2007

Còrsega (IV)

Arribem a Corti, al bell mig de l'illa. Aquesta petita vila va ser on Pascal Paoli hi va establir el primer govern independent l'any 1755 que va durar fins al 1768. A la imatge podem veure la Ciutadella de Corti, espectacularment construïda sobre la roca més alta de la vila. Corti és actualment el centre universitari de l'illa i és la tercera vila més poblada (6000 habitants) després de Bàstia(39000) i d'Aiacciu(53000) que és la capital actual i la zona més poblada d'una illa amb 275000 habitants que podries voltar-la tota en un dia, evidentment sense poder fixar-t'hi massa i deixant de gaudir d'alguns paisatges increïbles. Si hi aneu, agafeu-vos una setmaneta. Us deixo un enllaç a la Viquipèdia que us portarà a tenir molta més informació de Còrsega.
De Corti, només dir-vos que aquí vam poder descobrir com eren els corsos. Vam conèixer i parlar amb gent de la Ghjoventú Independentista, vam descobrir la cançó corsa i vam veure com passaven les nits de festa els corsos.
Els de la GI ens van parlar de l'Scontru Internaziunalista, unes trobades internacionalistes que havien fet fa poc i a les quals hi havia assistit una delegació catalana. Vam descobrir que la cançó corsa ens havia d'acompanyar durant les següents nits i durant la resta de la vida. Vam quedar distrets amb la gent del públic que es posava a cantar les cançons amb molt bona veu. Vam veure que ells beuen diferent. Nosaltres ens demanàvem uns quintos de Pietra que valien uns 4 euros i vam quedar distrets que al final el cambrer ens va començar a convidar algunes rondes. Amb el temps vam descobrir que quan un cors et convida no t'hi pots negar. Els corsos feien una mena de "botellón" civilitzat ja que acostumen a comprar a la barra una ampolla de licor, una gerra amb taronjada/llimonada i uns glaçons amb els quals no paren de veure combinats. Els bars acostumen a tenir un únic lavabo i la gent del rotllo no vesteix com aquí ja que allà no hi ha tribus urbanes. La gent es vesteix i s'arregla com si anés a la discoteca. Això sí, durant el dia abunden els pantalons militars de camuflatge. Vam marxar del bar amb un grup de corsos i corses que ens van portar a un altre local on la nit es va anar difuminant...