7 de gener del 2008

Prou tortures!

Ja hi tornem a ser! L'Estat espanyol torna a fer de les seves emparat per la polèmica llei Antiterrorista. Una llei que permet la incomunicació d'un detingut durant cinc dies, sense drets elementals com poder fer una trucada o que l'advocat sigui present a l'interrogatori.
Aquest aïllament acostuma a anar acompanyat de tortures psicològiques i/o físiques. Avui mateix han enviat a l'hospital a l'Igor Portu i fa un mes li va tocar el rebre al Gorka Lupiáñez. Això ens recorda que encara es tortura com a la dictadura i que l'estat espanyol des de la seva existència no ha deixat mai de fer-ne ús. Tots els seus governs han torturat siguin liberals, conservadors, populars o socialistes.
He sentit unes "notícies" on deien que "la izquierda abertzale ya ha vuelto a repetir las clásicas denuncias de tortura". Penso en tots els torturats del 92 i en tots els altres que cada cop han de passar un mal tràngol quan senten que a la tele parlen del tema. En parlen per negar-ne l'existència tot parlant d'autolesions i resistències a l'autoritat.
Ha de crear molta ràbia i impotència sentir que neguen una cosa que tu saps que fan. Fa més ràbia que vulguin ser políticament correctes tot dient que no es tortura, quan el que voldrien dir és que ja està bé que s'utilitzin pel bé de la seguretat nacional.
Ho han fet, ho fan i ho faran. Seguiran torturant i els d'aquí també. Tot sigui per garantir l'ordre establert.