13 de desembre del 2007

Bratislava (i III)





Per acabar amb el viatge a Eslovàquia deixaré anar quatre imatges més i us explicaré algunes altres coses.
Algunes coses que ja hi havia abans del retorn del capitalisme com per exemple el riu Danubi que creua la ciutat, allà hi ha un vaixell-discoteca que no us recomano que hi aneu.
Després també és molt agradable de veure de veure el centre de la ciutat on hi ha moltes cases de l'època en la qual Eslovàquia pertanyia a l'imperi austrohongarès. També val la pena admirar els ponts, el castell, el teatre nacional, la catedral de Sant Martí i passejar pel casc antic. Des del cementiri soviètic teniu unes vistes increïbles de la ciutat.
Els pubs que ens van agradar més van ser el Dubliner (típic pub irlandès que la globalització ha portat a tot el món), el KGB (grans busts) i l'Slovak Pub (una Ovella Negra amb cerveses a un euro).
Pel que fa a la cervesa (pivo) abunden les txeques Budweisser-Budvar i la Pilsner Urquell, però també acostumes a trobar cerveses eslovaques com la Corgon i l'Slatý Bazant.
Tot i el fred, cap al vespre abans de sopar hi havia dues places plenes de petits xiringuitos on la gent es prenia un víno (negre o blanc) calent que em va recordar molt el vino caldo del nord d'Itàlia. Aquestes places estan plenes de gent que combinen el víno amb un sopar a peu dret tot menjant una crep o un entrepà, abunden els fregits i un xoriço que un dels nostres es va menjar en plena ressaca.
Val la pena anar-hi, llàstima de les hores perdudes al Letisko M. R. Stefánika. Si hi torno el proper cop intentaré anar més cap a l'oest, cap a la regió de Kosice (Kosicky kraj) i també a la zona dels càrpats.
Jedno pívo prosím!